CLR ERROR 80004005

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 4 Replies | 3 Followers

Top 50 Contributor
Points 65
dejancho posted on Wed, Nov 11 2009 5:37

Поздрав

мал увод:

Користам SQL 2000: Пред скоро 1 месец инсталирав "Component One Report Designer".... и "SQL Report Builder" 2005

И двете апликации функционираа ОК....до скоро

Пробав да инсталирам SQL 2005 .....  се јави грешка при инсталација....инормално се прекина

После ова при стартување на "Component One Report Designer".... или ...."SQL Report Builder" се јавуава следната порака:

"CLR eroor: 80004005    .    The programe will now terminate"

Некоја идеја што имам “утнато“

Дејан Ц

• | Post Points: 20

All Replies

Top 10 Contributor
Points 595

Колку што пратам, ваквиот тип на грешка се јавува поради неконзистентност на фајловите во .Net Framework 2.0.

Најверојатно SQL 2005  инсталацијата ти има апдејтувано дел од Framework фајловите и сега имаш збрка -

можно е и други работи да не ти функционираат.

Како што кажа и самиот - имаш грешка во инсталација - или пробај да ја изведеш инсталацијата успешно до крај,

или пробај да ги преинсталираш алатките од ново.

Исто така можеш да пробаш и преинсталација на .Net 2.0 со инсталирање на .Net 2.0 SP1 (link)

Поздрав

Top 50 Contributor
Points 65

Токму така....проблемот е со .Net Framework 2.0

Ама проблем е и тоа што не можам инсталацијата на SQL 2005 да ја изведам до крај.....јавува дека не може да продолжи инсталацијата бидејќи Net Framework 2.0 или не е инсталиран или е "corrupt"

А имам инсталирано Net Framework 2.0 SP2.....пробав и да го unistall_ирам Net Framework 2.0....кажува дека “не е можно затоа што тоа ќе влијае на други апликации што се инсталирани“

И цео време ме втри во круг.

Top 10 Contributor
Points 3,800

Пробај го ова: How to manually remove and then reinstall the .NET Framework 2.0

There is no substitute for good architecture and design, as well as honed development skills.

Top 50 Contributor
Points 65

Thanks луѓе

Успеав некако.

Инсталирав "Your Uninstaller! 2008"......кој успеа да го тргне .Net Framework-от (сите верзии), како и Report Builder 2.0 и ComponentOne Studio...

Тоа комплетно чисти и од Registry...

Потоа наново инсталирав се.....и ете...работи се....СУПЕР

Баш добро го искористив неработниот ден....барем некоја корист од “Денот на дрвото“

Уште еднаш...благодарност на понудената помош

• | Post Points: 5
Page 1 of 1 (5 items) | RSS
Macedonian .NET User Group