ASP.NET Social Networking

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 3 Replies | 5 Followers

Top 25 Contributor
Points 135
Vasja posted on Thu, Nov 26 2009 0:32

Zapocnuvam so rabota na eden web proekt koj osven uslugite shto ke gi nudi, ke treba da ima social networking del. Klientite na sajtot treba da bidat vo moznost da imaat svoi profili so nekoj opis za niv, nekoi zelbi itn. Isto taka ke treba da imaat i eden tip na "WALL" bukvalno kako sto e onoj na FB, kade jas kako web admin sporred nekoi informacii shto ke gi crpam od negoviot profil, ke moze avtomatski da mu postuvam novosti i slicno...isto i ostanatite clenovi na sajtot ke treba da bidat vo moznost da postuvaat na tugi walls...

Prasanjeto mi e dali poznavate nekoja dobra (i sekako free) social networking platforma koja moze da ja iskoristam i so koja eventualno ste imale iskustvo. Sekako se ova moze da se razvie i "rucno" ama ke treba malku poveke vreme i slicno..

Odnapred thanx za vasite idei...

All Replies

Top 10 Contributor
Points 3,800

Vasja:

Prasanjeto mi e dali poznavate nekoja dobra (i sekako free) social networking platforma koja moze da ja iskoristam i so koja eventualno ste imale iskustvo. Sekako se ova moze da se razvie i "rucno" ama ke treba malku poveke vreme i slicno..

Не верувам дека ќе најдеш генеричка готова платформа бидејќи секоја од овие social networking платформи се занимава со посебна проблематика. Можеби најголем дел од кодот можеш да искористиш ако земеш некој open source наменет за блогирање (dasBlog, BlogEngine.NET, SubText, ....)

There is no substitute for good architecture and design, as well as honed development skills.

• | Post Points: 20
Top 25 Contributor
Points 135

Well...BlogEngine.NET ke go iskoristam kako i da e blogging delot pa ke dorabotam SN neshto sama pa ke gi spojam...inace site me premisluvaat deka SN sajt mnogu loso ke funkcionira so .NET za razlika od PHP...

• | Post Points: 20
Top 10 Contributor
Points 1,035

Da, isto i deka kolite podobro vozat so dizel otkolku so benzinski motori.

I .NET i PHP se alatki koi imaat svoi prednosti i mani, a kako ke funkcionira sajtot zavisi samo od vestinata na developerite da gi iskoristat tie alatki.

• | Post Points: 5
Page 1 of 1 (4 items) | RSS
Macedonian .NET User Group