Windows Sharepoint Services 3.0 Alerts

rated by 0 users
Answered (Not Verified) This post has 0 verified answers | 2 Replies | 2 Followers

Top 25 Contributor
Points 140
Dime posted on Thu, Feb 4 2010 2:21

zdravo

Imam instalirano Sharepoint Services 3.0 na lokalen Windows 2008 Server. Podesiv SMTP i se raboti super osven Alert notifications. Koga korisnikot ke odbere Alert me za nekoja od listite vo Sharepoint pristignuva inicijalnata poraka deka e kreiran Alert za toj user i za taa lista, megjutoa podocna koga se pravat izmeni, ne pristignuvaat nikakvi notifikacii. Proveriv vo SMTP logot i vidov deka voopsto ne stiga poraka od Sharepoint od SMTP serverot. Go proveriv Timer-Job servisot i raboti ok, osven ako ne e startnat kako sto treba bidejki go promeniv od Local Account da raboti kako administrator. Vo web aplikacijata e podeseno da gi ispraka alertite Immediately. So drugi zborovi, pominav mnogu od forumite i msdn artiklite i seuste ne mozev da najdam konkretno resenie, bidejki poveke od resenijata bea za MOSS koj ne e bas ist vo praksa.

Ve molam ako nekoj ima ideja kade bi mozel da ja pobaram greskata neka pise.

Dime

• | Post Points: 20

All Replies

Top 25 Contributor
Points 1,070
Suggested by Zoki

Dali gi proveri logovite vo C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\Web Server Extensions\12?

• | Post Points: 20
Top 25 Contributor
Points 140

Da gi proveriv, se e vo red so logovite, se e vo red so servisot i se e vo red so timerot. Vo megjuvreme go najdov resenieto. Za onie sto mozebi ke se macat so istiot problem. Problemot kaj mene konkretno bese vo Alternate Access Mappings, vo toj del treba da se podesat URL-a, onie preku koi ke se pristapuva do sharepointot, kaj mene bea podeseni bez www. i najverojatno ako se pristapi do url bez www i ke rabotat alertite, za da rabotat so www treba da se dodade url so www, ili ako se pristapuva preku localhost, treba da se dodade url so localhost ili IP adresa soodvetno. Posle ova alertite pocnaa da rabotat. Sekako deka pred ova gi napraviv site proverki za da se uveram deka Sharepoint Timer servisot raboti i deka Timer Job si ja brka svojata rabota.

Fala uste ednas i pozdrav

• | Post Points: 5
Page 1 of 1 (3 items) | RSS
Macedonian .NET User Group